Održana humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Održana humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Osim u Zagrebu akcija je održana diljem Hrvatske u 103 grada i općina na više od 110 lokacija

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a u subotu je na Trgu bana Josipa Jelačića održana tradicionalna humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ .

Mnogi Zagrepčani su kupnjom tulipana, omiljenog Aninog cvijeta donirali novčana sredstva za rad Zaklade Ane Rukavine.

„Zadovoljstvo mi je danas biti mali dio pokušaja da se spasi ljudski život kroz donaciju Zakladi Ana Rukavina i kroz akciju Omiljeni cvijet Ane Rukavine. Ponosan sam što Forum žena SDP-a već 8. godinu zaredom na simboličan način prikuplja novac, ali i upozorava na važnost prevencije u borbi protiv opake bolesti“, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Pozvao je sve građane diljem Hrvatske da se priključe ne samo ovoj akciji nego da se priključe u tipizaciji tkiva koje može ljudima spasiti život. Naglasio je da je uloga javnih osoba, ali i medija, pogotovo zadnjih godina da mnoge građane svakodnevno potiču na što veću senzibilizaciju.

„Jedini način da nađeš istinsku solidarnost, da će jednog dana tebi netko pomoći je da pružiš ruku drugima kad je to potrebno“, istaknuo je Bernardić. Zahvalio je građanima Hrvatske koji su se uključili u ovu akciju te prepoznali važnost da su na ovaj simboličan način danas spasili neki ljudski život.

„ Danas je kupnja tulipana simbolika. Moramo pokazati da je to naš način života i da trebamo biti solidarni te pomagati svima koji su u potrebi. Ovo je jedna plemenita i humanitarna akcija, kojom kroz simboličnu kupnju cvijeta koji je bio Ani omiljen kada je poslala poruku Želim živo, trebamo nastaviti njezinu misiju i omogućiti da svi ljudi dobiju potrebne lijekove te da imaju u Hrvatskoj priliku za ozdravljenje i besplatno zdravstvo“, poručila je članica SDP-a Ivana Posavec Krivec.

Jedna od građanki koja se kupnjom tulipana nesebično uključila u akciju je i umirovljenica Zvijezdana.

„Jako je važno pomoći drugima u njihovoj bolesti. Drago mi je što sam kupnjom cvijeta donirala sredstva za korisnu stvar. Da iskreno ne mislim tako ne bih kupila cvijet“, rekla je Zagrepčanka Zvijezdana. Akciji je prisustvovala i Marija Rukavina ravnateljica Zaklade Ana Rukavina.

Osim u Zagrebu akcija je održana diljem Hrvatske u 103 grada i općina na više od 110 lokacija. Humanitarnom akcijom želi se poduprijeti Zakladu Ana Rukavina i aktivnosti kojima se doprinosi razvoju hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, te rad Banke krvi iz pupkovine, kao i promicanje i poticanje mladih stručnjaka u pogledu hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Ivana Vranješ