Održan tradicionalni šahovski turnir na Branimircu

Održan tradicionalni šahovski turnir na Branimircu

Tradicionalni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti RH na zagrebačkom Branimircu održan je 23. lipnja. Igralo se švicarskim sustavom sparivanja u 7 kola, skraćenim programom zbog uobičajenih vrućina u ove dane, te tempom igre od 7 minuta po igraču i dodatkom od 2 sekunde za svaki odigrani potez.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je majstorski kandidat Damir Mravunac sa 6,5 osvojenih bodova. Drugo mjesto zauzeo je međunarodni majstor Vladimir Hrešć s 5,5 bodova, a treće superraspoloženi veteran Marijan Pehnec s 5 osvojenih bodova. Slijedili su majstorski kandidati Mirko Raljić s 5 i Domagoj Glažar s 4,5 te domaćin Dejan Glišić sa 4,5 osvojena boda. Skromne posebne predmetne nagrade osvojili su još i Vladimir Gujić za debitanta na turnirima Branimirac, Zdravko Margitić za seniora iznad 65 godina, Branko Mišković za igrača rejtinga do 1900 te Leon Putar za kadeta.

Poredak na turniru: 1. Damir Mravunac 6,5, 2. Vladimir Hrešć 5,5, 3-4. Marijan Pehnec i Mirko Raljić 5, 5-6. Domagoj Glažar i Dejan Glišić 4,5, 7-10. Vladimir Gujić, Bogdan Božinović, Ivan Bender i Goran Mihalić 4, 11-14. Darko Mikec, Zdravko Margitić, Renato Ognjan i Ljubomir Branković 3,5, 15-17. Branko Mišković, Ivan Dadić i Damjan Horvat 3, 18-19. Denis Jakupec i Nenad Mudrinić 2,5, 20-23. Leon Putar, Bruno Sontag, Ivan Novaković i Slavko Putar 2, 24. Ivan Pišonić 1 bod.

Turnir je organizirao Šahovski klub “Aer” uz tehničku pomoć DŠKZ Zagreb, a igrače su osvježavajućim napitcima i grickalicama počastili domaćin Dejan Glišić i pobjednik turnira Damir Mravunac. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni