Održan sastanak kardinala Bozanića i gradonačelnika Tomaševića

Održan sastanak kardinala Bozanića i gradonačelnika Tomaševića

(Foto: TUZN)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas se u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29) susreo s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U otvorenom razgovoru izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa. Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba. Posebno na socijalnom i karitativnom području; poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova.

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević razgovarali su o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.

Susretu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, viša stručna savjetnica – glasnogovornica Dinka Živalj. Nazočili su mu i generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak. (ZG-magazin/IKA)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni