Održan prvi zagrebački hrvatski „Alzheimer caffe“

Održan prvi zagrebački hrvatski „Alzheimer caffe“

Gradonačelnik je apelirao na Zagrepčane da imaju više razumijevanja te da pruže pomoć sugrađanima oboljelima od Alzheimera. Također, izrazio je želju da se što više ugostitelja uključi u senzibilizaciju građana prema ovoj bolesti

U povodu obilježavanja Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, u Kavani Dubrovnik u subotu je organiziran prvi hrvatski „Alzheimer caffe“, čijem je predstavljanju prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Caffe-om pod pokroviteljstvom gradonačelnika, Zagreb se pridružio ostalim europskim metropolama u kojima se Alzheimer caffe održava redovito s ciljem informiranja javnosti i destigmatizacije bolesti.

Gradonačelnik je apelirao na Zagrepčane da imaju više razumijevanja te da pruže pomoć sugrađanima oboljelima od Alzheimera. Također, izrazio je želju da se što više ugostitelja uključi u senzibilizaciju građana prema ovoj bolesti, te da se ovakvi Caffe-i organiziraju i na drugim mjestima u gradu.

Prof. dr. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, rekao je kako čak 20 posto starijih od 60 godina boluje od Alzheimera, s tendencijom rasta. Zbog toga, a kao zaključak Izvještaja o demenciji za 2012. WHO-a, potrebna je cjelovita senzibilizacija društva na ovu, kako ju nazivaju, bolest starijih ljudi.

Gradski ured za zdravstvo i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest organizirali su niz akcija, uključujući Alzheimer caffe i prigodnu prodaju ruža pod tradicionalnim sloganom Jesenja ruža za jesen života, čiji je prihod namijenjen pomoći skrbi oboljelih. (zagreb.hr /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni