Održan Prvi poslovni forum Zagreb-Priština

Održan Prvi poslovni forum Zagreb-Priština

Organizatori ovog foruma bili su Kosovsko-hrvatski poslovni klub i Grad Priština. To je prvi službeni posjet zagrebačkog gradonačelnika novom prištinskom gradonačelniku Shependu Ahmetiju, koji je preuzeo gradonačelničku funkciju početkom ove godine.

Jučer je zagrebačko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem sudjelovalo u radu Prvog poslovnog foruma Zagreb-Priština, koji se održao u vijećnici Skupštine općine Priština. Organizatori ovog foruma bili su Kosovsko-hrvatski poslovni klub i Grad Priština. To je prvi službeni posjet zagrebačkog gradonačelnika novom prištinskom gradonačelniku Shependu Ahmetiju, koji je preuzeo gradonačelničku funkciju početkom ove godine.

Osim zagrebačkog izaslanstva u posjet Prištini došlo je i 30 gospodarstvenika iz Hrvatske, koji su se susreli s prištinskim gospodarstvenicima.

„Ovaj Forum nastavak je već ranije započete i naše višegodišnje suradnje u sklopu koje smo razmijenili čitav niz posjeta službenih izaslanstava“ , rekao je u svom izlaganju na Forumu gradonačelnik Bandić.  Naglasio je kako je jedan od razloga posjete Prištini pomoć u primjerima dobre prakse iz Zagreba. Gradonačelnici Zagreba i Prištine su dogovorili dolazak prvog prištinskog izaslanstva u Zagreb, kako bi se upoznali s načinom financiranja Zagrebačkog holdinga, ali i sa sustavom naplate prometa u mirovanju.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni