Održan još jedan kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Održan još jedan kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

(Foto: Mario Drausnik)

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je u srijedu, 9.ožujka 2022. po trinaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

Sudejlovala su 62 kandidata-natjecatelja, kao i lani, ali manje u odnosu na protekle godine prije pandemije zbog potrebe pridržavanja epidemioloških mjera.

Od Dragice Mihajlović, predsjednice Udruge Nikola Tesla-genij za budućnost, koja je uz partnere i organizirala događanje, doznajemo kako je interes za natjecanje bio velik, daleko veći od prijavljenih. No zbog epidemioloških mjera broj kandidata morao ograničiti.

Nakon prigodnog otvaranja, u kojem su nastupili učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića kandidati su krenuli s rješavanjem testova. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine.

Tri kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2022. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

Snimak programa možete vidjeti na Videu FB stranice Udruge Nikola Tesla-genij za budućnost. Više o događanju pogledajte na mrežnim stranicama udruge http://www.unt-genius.hr/. (Zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni