Održan humanitarni koncert „Bajram u Lisinskom“

Održan humanitarni koncert „Bajram u Lisinskom“

U organizaciji Medžlise Islamske zajednice Zagreb i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, na koncertu je sudjelovala Zagrebačka filharmonija, kojom je po prvi puta u povijesti dirigirao jedan bosansko-hercegovački dirigent. Riječ je o Emiru Nuhanoviću.

Povodom Kurban Bajrama, muslimanskog blagdana zajedništva, radosti, solidarnosti, žrtve i potvrde predanosti Bogu, održan je sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski humanitarni koncert „Bajram u Lisinskom“.

U organizaciji Medžlise Islamske zajednice Zagreb i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, na koncertu je sudjelovala Zagrebačka filharmonija, kojom je po prvi puta u povijesti dirigirao jedan bosansko-hercegovački dirigent. Riječ je o Emiru Nuhanoviću. Na koncertu su pjevale sopranistice Ivana Lazar i Vedrana Šimić, Selma Ibrulj, Alma Srebreniković, Ajša Sinanović i mnogi drugi.

Koncert je imao humanitarni karakter, a cjelokupni prihod namijenjen je Odjelu za ginekologiju Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu.

Odabirom koncertnog programa želja je Islamske zajednice istaknuti univerzalni značaj islamske poruke mira i snošljivosti među ljudima i Islama kao tradicionalnog i sastavnog dijela kulturno-nacionalne i religijske baštine Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni