Održan “Gerontološki tulum”

Održan “Gerontološki tulum”

Zahvalivši svima na dolasku, a posebno prijateljima iz Subotice i Sarajeva, gradonačelnik je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana, koji su izgradili naš grad i pridonijeli da danas bude ovakav kakav jest, europska metropola

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, na Zrinjevcu je jučer održan deseti po redu Gerontološki tulum, a proslavi se, kao i svake godine, priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Tradicionalnom tulumu, u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, i ove godine su prisustvovali štićenici zagrebačkih domova za starije i nemoćne osobe, te udruge umirovljenika, a po prvi put, i domovi iz Sarajeva i Subotice. Više od 500 sudionika – pojedinaca, solista, zborova, KUD-ova, plesnih i rekreativnih grupa obilježilo je desetu, jubilarnu, godinu provedbe Projekta gerontološki centri Grada Zagreba.

Osobama starije životne dobi Grad je tom prilikom osigurao besplatne preglede – mjerenje tlaka, mjerenje statusa vitamina i minerala…, a osim raznih informativnih brošura, najveće zanimanje izazvalo je četvrto izmijenjeno i dopunjeno izdanje Vodiča za starije građane Grada Zagreba koji je gradonačelnik Bandić, uz jabuke, podijelio građanima.

Zahvalivši svima na dolasku, a posebno prijateljima iz Subotice i Sarajeva, gradonačelnik je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana, koji su izgradili naš grad i pridonijeli da danas bude ovakav kakav jest, europska metropola. (zagreb.hr / zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni