Održan 8. proljetni sajam u Samoboru

Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras

Kada se država decentralizira, samoborsko obrtništvo ponovno će zauzeti mjesto u društvu koje mu pripada», rekao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak

U Samoboru je prošlog tjedna održan 8. proljetni sajam, koji je iznova okupio domaće i obrtnike iz susjednih županija. Sajam je, rekao je gradonačelnik Krešo Beljak, jedna od  najznačajnijih gradskih manifestacija – sve jača i prepoznatljivija.

«Zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji naši su obrtnici opstali. Gradska uprava ima cijeli niz mjera kojima ih potiče. One su simbolične, ali su dokaz dobre volje. Kada se država decentralizira, samoborsko obrtništvo ponovno će zauzeti mjesto u društvu koje mu pripada», rekao je Beljak.

Sajam, na kojemu je uz tradicijske obrte te proizvode ruralnog prostora, predstavljena i autohtona gastro ponuda, otvorio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, poručivši da će njegovo ministarstvo stvarati konkurentnije uvjete za rad obrtništva.

Zamjenik župana Rudolf Vujević pozvao je ministra da dođe u službeni posjet županiji te da se zajedničkim mjerama “pokrene kotačić gospodarstva”. «Iza nas je milijunsko tržište grada Zagreba i to moramo iskoristiti», rekao je Vujević, pozvavši samoborske obrtnike da koriste sredstva koja je Županija osigurala za razvoj poduzetništva. (ZM)