Održan 25. Zagreb maraton

Održan 25. Zagreb maraton

Uz pucanj iz pištolja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u nedjelju 9. listopada s Trga bana Jelačića označen je start jubilarnog 25. Zagrebačkog maratona u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, a u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Održan je još jedan Zagreb maraton, 25. po redu. Riječ je o jednoj od najposjećenijih utrka u našoj zemlji. Na ovogodišnjem maratonu je sudjelovalo oko pet tisuća rekreativaca i tri tisuće profesionlnih trkača iz cijelog svijeta.

Zagrepčanke i Zagrepčani su pokazali prijateljsko razumijevanje za ovakav događaj i bili su strpljivi tijekom trajanja maratona koji je paralizirao dobar dio grada jer je satima važila posebna regulacija prometa (od 9 do 15 sati).

Maratonci su startali u nedjelju ujutro (9. listopada) u 10 sati na Trgu bana Jelačića. Zagreb maraton je koncipiran u tri vrste utrka: maraton, polumaraton i utrka građana. Za maraton se prijavilo 610 trkača i trkačica, za polumaraton 2.635 osobe, a za utrku građana 1.351 osoba.

Što se tiče dječje utrke, djeca su trčala utrku u dužini od 200 do 550 metara na samom Trgu bana Jelačića.

„Ovo je jedna od najvećih i najposjećenijih utrka u Hrvatskoj, a ove godine se prijavilo gotovo 5000 rekreativaca i 3000 ozbiljnih trkača iz cijeloga svijeta, što je apsolutni rekord u dugoj tradiciji zagrebačkog maratona“, istaknuo je gradonačelnik, koji ove godine ipak nije trčao ali ni tu mogućnost ne isključuje u narednom izdanju maratona.

U muškoj kategoriji pobjedio je kenijski maratonac Biwot, a u ženskoj konkurenciji pobjednica polumaratona je također Kenijka, Christine Moraa Oigo.

Najbolja od hrvatskih maratonki bila je Bojana Bjeljac koja je u cilj stigla šesta.

REZULTATE POGLEDAJTE OVDJE!

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni