Odluka o kresanju mjere roditelj odgojitelj ostaje na snazi

Odluka o kresanju mjere roditelj odgojitelj ostaje na snazi

Gradska skupština u četvrtak je odbacila prijedlog Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 da se izvan snage stavi izmijenjena Odluka o novčanoj pomoći za roditelje.

Većina gradskih zastupnika odbila je prijedlog Kluba, ali žustra rasprava nije izostala, a pratili su je i predstavnici roditelja odgojitelja.

Klub BM 365 je, između ostalog, u svom prijedlogu naveo da su ukidanjem, odnosno drastičnim revidiranjem mjere roditelj-odgojitelj grubo i bezobzirno umanjena stečena prava korisnika te mjere, piše tportal.

Podloga za to bila je, ocijenili su, površna analiza i dokument sastavljen bez ikakve ekspertize te bez mogućnosti korisnika mjere da sudjeluju u njegovoj izradi.

Provedbom tako okljaštrene izvorne mjere njezini korisnici bi od 1. svibnja postali, navedeno je, građani ostavljeni na nemilost situaciji u kojoj im se za gotovo pet puta smanjuje naknada (s 4850 kuna na 1000 kuna mjesečno) i naprasno ih se baca u nemoguću životnu situaciju. Takvom »diskriminatornom odlukom« oko 5800 korisnika mjere (i oko 20.000 djece od kojih je oko 6000 vrtićke dobi) postaju, rečeno je, građani drugog reda. Kao ozbiljan problem spomenut je i nedostatak vrtićkih kapaciteta. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni