Odluka Gradske skupštine vodi do poskupljenja taksija u Zagrebu

Odluka Gradske skupštine vodi do poskupljenja taksija u Zagrebu

“Limitiranje broja dozvola znači manju konkurenciju na tržištu, manji izbor, a to automatski znači više cijene usluga i, naravno, lošije usluge koje na kraju plaća korisnik. Mi to ne želimo”, izjavio je Loic Amado iz Ubera

Nakon što je Gradska skupština donijela izmjenu Odluke o autotaksi prijevozu očekuje se povećanje cijena takve usluge. Novom odlukom cijena za početak vožnje više ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade, nema više beneficija za putnike – poput popusta i besplatnih vožnji, a nove dozvole izdavat će se svake četiri godine.

Besplatna dva kilometra Taxi Cammeo od 1. travnja mora ukinuti, prenosi HRT. Naglašavaju kako je razbijen monopol u metropoli, ali ovakvu osvetu Radio taksija Zagreb nisu očekivali. Skupština je, kaže direktor Cammea Vladimir Minovski, prihvatila sve prijedloge Radio taksija da se ukine taj start i uključene kilometre što izravno više pogađa njih nego Uber i neke druge kompanije.

Novi igrač je Uber, koji krajnjim korisnicima nudi najviše pogodnosti, uz ocjenu vozača i usluge, ali oni svoje poslovne tajne ne odaju. Pa tako ni s koliko vozača surađuju te hoće li se zbog ove odluke žaliti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja.

“Limitiranje broja dozvola znači manju konkurenciju na tržištu, manji izbor, a to automatski znači više cijene usluga i, naravno, lošije usluge koje na kraju plaća korisnik. Mi to ne želimo”, izjavio je Loic Amado iz Ubera.

Iako se nitko od poduzetnika službeno još nije žalio – ovu će odluku preispitati Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, najavila je glasnogovornica AZTN-a Snježana Vujsić. Od Grada na uvid traži odluku, cjelovitu dokumentaciju i obrazloženje izmjene odluke koja je išla na Skupštinu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni