Odlučite o izgledu Biciklističke magistrale – Zagreb istok

Odlučite o izgledu Biciklističke magistrale – Zagreb istok

Kako bi gradski promet što više prilagodili zahtjevima održivog razvoja, u Gradskoj upravi razmatraju o mogućnostima primjene drugih oblika prijevoza kao alternativu individualnomu motornomu prometu.

Jedna od popularnih alternativa je biciklsitički promet, ali je za njegov razvoj potrebno napraviti iskorake po pitanju infrastrukturne prilagodbe i prometne regulacije. Biciklistička magistrala – Zagreb istok je kapitalni projekt kojim se želi urediti biciklistički koridor od centra grada (Studentski centar, Savska ulica) do Dugog Sela.

Suradnja Grada Zagreba i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je rezultirala krajobraznim idejnim rješenjem za uređenje biciklističkog koridora istočnog dijela Zagreba koji je javno predstavljen 20. rujna 2016., a na kome će se temeljiti izrada projektne dokumentacije i daljnja implementacija. Na provedbi aktivnosti vezanih uz projekt u partnerskome odnosu, uz Grad Zagreb su još HŽ Infrastruktura d.o.o. i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Krajobrazno idejno rješenje – uređenje biciklističkog koridora istočnog dijela grada Zagreba predviđa dionicu od cca 22,3 km, a još ih se osam razmatra:
1. dionica
2. dionica
3. dionica
4. dionica
5. dionica
6. dionica
7. dionica
8. dionica

U auli Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, svakoga radnog dana od 8:00 do 16:00 možete pogledati izložbu te iznijeti vlastiti stav o projektu idejnoga rješenja.

Isto to možete učiniti ako obrazac ispunite i uputite na adresu Trg S.Radića 1 ili ako isti taj obrazac skenirate i pošaljete na adresu e-pošte zgcu@zagreb.hr. (Zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni