Odlučeno je: Ostojić definitivni kandidat za gradonačelnika

Gradski odbor SDP-a još je sredinom listopada jednoglasno podupro Bernardića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, a sada je, također jednoglasno, podržao Ostojićevu kandidaturu

Gradski odbor zagrebačkog SDP-a u petak je navečer jednoglasno, nakon dva i pol sata rasprave, podupro stav Predsjedništva stranke da Rajko Ostojić bude njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Sastanak je održan u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu, a ne u sjedištu Gradske organizacije stranke, u Praškoj 2.

Da podsjetimo, Predsjedništvo SDP-a prošloga je tjedna zagrebačkoj organizaciji predložilo da umjesto Davora Bernardića, predsjednika Gradskog odbora stranke, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika bude aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić. Razlog tome bio je da su stranačke ankete pokazale da sadašnji gradonačelnik Milan Bandić među Zagrepčanima stoji bolje od Bernardića.

Bernardić je nakon sjednice izjavio da su jedinstvo i snaga SDP-a njemu na prvom mjestu te da sebe nikad ne bi stavio ispred stranke. Ostojić se zahvalio članovima Odbora što su mu dopustili da „postane članom njihova tima“. Prema pisanju nekih medija, na sastanku nisu predočena istraživanja u kojima Ostojić bolje kotira od Bernardića.

Gradski odbor SDP-a još je sredinom listopada jednoglasno podupro Bernardića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, a sada je, također jednoglasno, podržao Ostojićevu kandidaturu. (zgm)