Odlučeno je: Od 1. veljače 2020. poskupljuje odvoz smeća

Odlučeno je: Od 1. veljače 2020. poskupljuje odvoz smeća

ZET se zadužuje za 537 milijuna kuna za gradnju žičare

Zagrebačka Gradska skupština u srijedu je u nastavku 29. sjednice većinom glasova usvojila odluku kojom će od 1. veljače u Zagrebu poskupiti odvoz otpada. Oporba je izrazila veliko protivljenje toj odluci te su njeni gradski zastupnici čak dvaput rušili skupštinski kvorum, ali ni to nije dovelo do odbacivanja Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Zagrebu.

Sukladno Odluci minimalna cijena obvezne minimalne javne usluge odvoza otpada na području Zagreba u kategoriji kućanstava iznosit će 68,57 kuna (s PDV-om). Tom fiksnom dijelu iznosa za usluge Čistoće na računima Zagrebačkog holdinga d.o.o., dodat će se i varijabilni dio cijene, a njegov će iznos ovisiti o veličini spremnika i broju njegovih pražnjenja tijekom mjeseca.

Odluku je podržalo 24 zastupnika, a zanimljivo je da je njezino usvajanje omogućio Krešimir Kartelo iz Neovisnih za Hrvatsku koji je glasao protiv nje, ali je svojim dolaskom zapravo osigurao kvorum za izglasavanje. Dan ranije je kao oporbenjak podržao i usvajanje zagrebačkog proračuna, a njegov je postupak naišao na kritike iz drugih oporbenih redova.

Gradska skupština jučer je odobrila i zaduživanje ZET-a za čak 537 miljuna kuna kojima će se financirati projekt izgradnje sljemenske žičare. Rok otplate kredita je 15 godina. ZET će podići kredite na jednake iznose po 134,25 milijuna kuna kod četiriju banaka: Privredne banke Zagreb d.d., OTP banke Hrvatska d.d., Zagrebačke banka d.d. i HBOR-a. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni