Odgovor iz Jabuke: Nemamo nikakvih dugovanja prema Gradu

Odgovor iz Jabuke: Nemamo nikakvih dugovanja prema Gradu

(Foto: GK Jabuka /Facebook)

Nakon što su iz Gradske uprave jučerašnjim priopćenjem najavili da će Glazbeni klub Jabuka dobiti drugog upravitelja umjesto udruge u stečaju koja je nagomilala dugovanja od oko pola milijuna kuna iz Jabuke su poručili da nemaju nikakva dugovanja prema Gradu.

»Istina da je GSK Jabuka potpisala sa Gradom Zagrebom 2001.g. ugovor o korištenju poslovnog prostora što smo napravili zato jer smo jedino tako od Grada Zagreba mogli dobiti minimalne tehničke uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti koja je ishođena na tvrtku Glazbeni klub Jabuka d.o.o., čiji je udruga GSK Jabuka jedan od osnivača i prema tom ugovoru cijelo vrijeme se Gradu Zagrebu plaća najamnina, tako da Jabuka nema nikakva dugovanja«, navodi se u odgovoru iz GK Jabuka.

Tvrdi se kako, međutim, Grad Zagreb nikad nije bio zakoniti vlasnik prostora kluba Jabuka. Naime, »Osnovna škola Jabukovac je Ugovorom o prijenosu prava vlasništva tek 28. veljače 2017.g., nezakonito, bez ikakve naknade, prenijela na Grad Zagreb vlasništvo nad prostorom Jabuke«, navodi se u objavi.
»Već prije tog datuma, Grad Zagreb je podigao sudske postupke za našim iseljenjem, na što nisu imali pravo. Također nam je poznato da se Grad Zagreb i prije pokušao upisati kao vlasnik prostora Jabuke, ali je taj zahtjev odbijen od strane Ministarstva znanosti pa se pribjeglo ovakvom nezakonitom Ugovoru o prijenosu vlasništva, čime je oštećena Jabuka, osnovna škola Jabukovac, a prije svega građani grada Zagreba«, dodaje se.

Zbog toga sve postupke koje je Grad Zagreb pokrenuo protiv Jabuke smatraju nezakonitima.

Tvrde da je likvidaciju Jabuke predložio Grad Zagreb, »koji je sam nezakonito imenovao odvjetničko društvo „Krsnik i partneri“«, bez njihova znanja i »koji sve postupke zapravo vodi u interesu Grada Zagreba, a protiv Jabuke«.

»Tako je i Gradu Zagrebu od strane nezakonitog likvidatora priznat nepostojeći dug u iznosu od, kako kažu, pola milijuna kuna i pokrenut stečaj. Nadalje, presmiješni su i precinični navodi iz priopćenja Grada Zagreba da nas se izbacuje kako bi se u Jabuci osigurao nastavak kulturne djelatnosti, jer kulturna djelatnost se u Jabuci odvija već 52 godine, ali očito je da se ne odvija onako kako si je to zamislio gradonačelnik«, zaključuju u GK Jabuka i dodaju: »Dakle, možemo samo pretpostaviti da je gradonačelnik Jabuku namijenio nekom od svojih poslušnika«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni