Odgojiteljicama izrečena opomena pred otkaz

Odgojiteljicama izrečena opomena pred otkaz

Tri djevojčice neprimjetno išetale iz Dječjeg vrtića „Šumska jagoda”

Tri šestogodišnje djevojčice prošlog su tjedna, u utorak., 21. siječnja samostalno išetale iz dječjeg vrtića ”Šumska jagoda” na Svetom duhu u Zagrebu, a nitko to nije primijetio dok djecu na ulici nije uočio roditelj djeteta koje pohađa isti vrtić, piše dnevnik.hr. Odgojiteljice koje su odgovorne za propust kažnjene su opomenom pred otkaz, a Povjerenstvo za nadzor Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića.

Djeca su se nakon užine s odgajateljicama uputila u dvorište vrtića na igru. U dvorištu je tada bilo 64 djece, odnosno svaka od četiri odgojiteljice pazila je na grupu od 16 djece, saznaje RTL.

Odgojiteljice punih sat vremena nisu primijetile da su djevojčice nestale. Sve je, na sreću, završilo sretno, iako su bez nadzora prelazile ceste i nepregledne pješačke prijelaze.

Povodom ovog incidenta oglasili su se iz Gradskog ureda za obrazovanje. Njegov pročelnik Ivica Lovrić ustvrdio je da je u Dječjem vrtiću „Šumska jagoda“ došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima te su odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

„Povjerenstvo za nadzor, koje je u dječji vrtić „Šumska jagoda“ uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića”, stoji u priopćenju resornog gradskog ureda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni