Odgođeno uvođenje novog načina odvoza i naplate otpada u Zagrebu

Odgođeno uvođenje novog načina odvoza i naplate otpada u Zagrebu

Novi način naplate i odvoza otpada koji se već dugo vremena najavljivao ipak neće krenuti s početkom srpnja kako je bilo planirano.

Ambiciozni plan za odvajanje otpada još će malo pričekati, a Zagreb će, čini se, još neko vrijeme biti “Kantograd”, javlja HRT.

Mnogo se toga ispriječilo. Od spremišta pod nadzorom, do izgradnje novih, a problem su i posebne vrećice za kućanstva, prenosi HRT.

»Moguće je da 1. srpnja nije sve spremno i u tom slučaju, ako se i odgodi, radi se o nekoj manjoj odgodi mjesec ili dva maksimalno. Nismo o tome još donijeli odluku«, rekla je zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec.

A uskoro će morati, jer još mnogo zapreka treba otkloniti prije provedbe odluke. Jedna od njih je i distribucija vrećica za otpad.

U sindikatima Čistoće tvrde, budu li se vrećice prodavale u trgovačkim centrima, prijeti im bankrot.

»Naravnom oni žele maržu, oni će naplatiti skladišni prostor, oni će naplatiti policu, to će onda biti velika cijena za vrećice, a tu će Čistoća sigurno gubiti prihod«, ustvrdio je Zdravko Stoilković, glavni sindikalni povjerenik SSKH – Čistoća Zagreb. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni