Odbor za gospodarski razvoj zatražio pojašnjenja Bandićevih prijedloga

Odbor smatra da je u uvjetima gospodarske krize neprimjereno da povećavaju sredstva za Program uređenja grada, dok se istovremeno smanjuju kapitalna ulaganja na objektima društvenih djelatnosti

Predsjednik Odbora Željko Brebrić

Odbor za gospodarski razvoj Gradske skupštine jučer je  razmotrio Prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2013., Prijedlog odluke o izvršavanju Proračuna Grada Zagreba za 2013., Prijedlog projekcije Proračuna Grada Zagreba za razdoblje 2014. – 2015., Prijedlog programa radova na području prometa i komunalnog gospodarstva u Gradu Zagrebu u 2013. i Prijedlog programa radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2013., u prvom čitanju – prethodnoj raspravi, što ih je podnio gradonačelnik Grada Zagreba.

Odbor je zatražio da se uz prijedloge predloženih programa, ponajprije za Prijedlog programa radova na području prometa i komunalnog gospodarstva u Gradu Zagrebu u 2013. i Prijedlog programa radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2013., dostave detaljna obrazloženja.

Odbor smatra da je u uvjetima gospodarske krize neprimjereno da povećavaju sredstva za Program uređenja grada, dok se istovremeno smanjuju kapitalna ulaganja na objektima društvenih djelatnosti (za objekte predškolskih ustanova i zdravstvenih objekata i objekata socijalne skrbi), u odnosu na 2012. godinu. „Iz predloženog programa radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2013. vidljivo je da se sljedeće godine ne planira gradnja ni jednog dječjeg vrtića niti škole, već su planirana sredstva predviđena za izradu projektne dokumentacije, rješavanje imovinsko-pravnih poslova, dogradnju, sanaciju i adaptaciju postojećih objekata“, zaključak je Odbora za gospodarski razvoj.  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni