Odbor za gospodarski razvoj odbio prijedlog o sportskom centru na Sveticama

Odbor za gospodarski razvoj odbio prijedlog o sportskom centru na Sveticama

Gradska skupština 2. lipnja odlučuje o kampu na Sveticama, problemi oko imovinsko – pravnih odnosa s Kaptolom su uklonjeni, a nakon završetka sudskih procesa daljnje dogovore ili reparacije rješavati će Grad Zagreb

Iako je Grad Zagreb sa Zagrebačkom nadbiskupijom napokon sklopio dogovor oko gradnje sportskog centra na Sveticama Odbor za gospodarski razvoj danas je odbio Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu sportsko rekreacijskog centra.

Milan Čolić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport istaknuo je kako su problemi oko imovinsko – pravnih odnosa s Kaptolom uklonjeni, a nakon završetka sudskih procesa daljnje dogovore ili reparacije rješavat će Grad Zagreb.

„Smatram da će ovim sportskim centrom najviše dobiti atletika čiji se sportaši konstantno suočavaju s velikim problemima. Iznos investicija iznosit će 92 milijuna kuna, a radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva obuhvaća gradnju nogometnog terena, atletske površine te prostora za rekreaciju građana“, kazao je Čolić te dodao kako će svi javni prostori na temelju javnih potreba u sportu biti besplatni, dok će se komercijalni objekti naplaćivati u dogovoru s gradom.

S dva glasa „za“ i dva „suzdržana“ prijedlog je odbijen. „Osobno mi je žao zbog ovakve odluke“, kratko je izjavio Vlado Crkvenac, predsjednik Odbora za gospodarski razvoj.

Ipak, zastupnici Gradske skupštine 2. lipnja odlučivat će o sportskom centru na Sveticama.

S druge strane, prihvaćen je prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta “Izrada Studije izvodljivosti za projekt GREENWAY – Državna glavna biciklistička ruta br. 2”, čije 85 postotno financiranje osigurava Europski fond za obnovu i razvoj, dok će preostalih 15 posto omogućiti Grad Zagreb.

Riječ je o biciklističkoj stazi kojom bi se preko nasipa desne obale Save trebali spojiti Ivanić Grad, odnosno Lijevi Dubrovčak sa slovenskom granicom.

„Biciklistička staza, duljine 125 kilometara, protezat će se Zagrebačkom županijom, a studijom izvodljivosti predviđene su tri faze provedbe projekta, koji bi trebao biti ostvaren do kraja 2017. godine“, kazala je Davorka Pejnović iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni