Odbačena odluka o postavljanju kaveza oko kanti za otpad

Odbačena odluka o postavljanju kaveza oko kanti za otpad

Sporne izmjene Odluke o komunalnom redu koje predviđaju ograđivanje kanti za odvojeno prikupljanje otpada u četvrtak su na odbačene na Skupštini većinom glasova gradskih zastupnika, unatoč amandmanu kojim bi trošak za to snosio Grad, a ne krajni korisnici kako je prvotno bilo zamišljeno. Od koalicijskih partnera Milana Bandića prijedlog nisu podržali Neovisni za Hrvatsku okarakteriziravši ga »punim manjkavosti«. Stoga će prijedlog morati biti dorađen za neku od predstojećih sjednica.

Gradska zastupnica Anka Mrak-Taritaš (GLAS) zapitala se hoće li turisti kad dođu u Zagreb i ugledaju te kaveze u Ilici pomisliti da se radi o »umjetničkim instalacijama«. Zamjerila je što će spremnici za otpad biti različitog izgleda i dimenzija te postavljeni na različitim mjestima. »Sve to se moglo riješiti čipiranim kantama«, smatra Mrak-Tariraš.

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić ustvrdio je kako nema smisla da kaveze oko spremnika za otpad financiraju građani koji ionako previše uplaćuju u Proračun da bi im se stavio »još jedan novi namet«.

Tomislavu Stojaku (HNS) je sama ideja kaveza »nerazumljiva«, kao i cijeli princip čuvanja kanti za smeće. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni