Odbačena i dorađena optužnica protiv Bandića za pogodovanje udruzi “U ime obitelji”

Odbačena i dorađena optužnica protiv Bandića za pogodovanje udruzi “U ime obitelji”

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković najavio je kako će se na ovu odluku žaliti Vrhovnom sudu

Županijski sud u Zagrebu je u petak ujutro odbacio optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojom ga USKOK zajedno s njegovim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Odvjetnica Milana Bandića Jadranka Sloković rekla je kako je sud obustavio kazneni postupak. Sud je ocijenio kako je Bandić postupio u skladu s ovlastima te da nema obilježja kaznenog djela. »Argumenti USKOK-a su uvijek isti. On zapravo nije doradio optužnici nije niti postupio prema nalogu Optužnog vijeća iz ranijeg postupka. Saslušao je još sedam, osam svjedoka na iste okolnosti, ali s tim nije utvrđena nijedna činjenica«, kaže Jadranka Sloković, odvjetnica Milana Bandića, koja ocjenjuje kako je riječ o postupku gdje je iskazana samo arbitrarnost i selektivnost Državnog odvjetništva, odnosno USKOK-a u progonu određenih postupanja te je ustvrdila kako se u konkretnom slučaju čak radi o »zlouporabi ovlasti«.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković najavio je kako će se na ovu odluku žaliti Vrhovnom sudu. »Sud je dao kratko obrazloženje zašto odbacuje optužnicu koju USKOK smatra nerazumljivim«, rekao je Mišković.

Bandić je na ročište došao u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića tei nije davao nikakve izjave novinarima koji su ga čekali ispred zgrade suda.

Podsjetimo, radi se o optužnici protiv zagrebačkog gradonačelnika koju je sud u prvom navratu vratio tužiteljstvu na doradu, a USKOK ju je ponovno podigao početkom lipnja nakon provedenih »dodatnih dokaznih radnji«.

Nakon ‘prvog’ podizanja optužnice sredinom veljače tužiteljstvo je izvijestilo da je Bandić na zahtjev udruge “U ime obitelji” donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba nad njihovom akcijom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, a iako pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora, Bandić je od svojih suradnika navodno tražio i dodatnu pomoć za udrugu Željke Markić.

No Milan Badić i dalje je na meti policije koja je, kako navodi HRT, jučer posjetila njegov ured, prostorije njegove stranke i tvrtke Zagreb plakat. Unatoč tome zagrebački gradonačelnik ne pokazuje znakove zabrinutosti. »To je prvi put u povijesti da ulaze u prostor neke stranke, ali neće me smetnuti s uma da pobjedimo na sljedećim izborima. To je sve u funkciji zastrašivanja«, ocijenio je Bandić za HRT i ustvrdio kako je  sve radio po zakonu. (hina / hrt / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni