Odana počast djelatnicima ZET-a poginulim u Domovinskom ratu

Odana počast djelatnicima ZET-a poginulim u Domovinskom ratu

ZET je imao više od 1300 branitelja, poginulo je njih 13, a dvojca su nestala

U povodu Dana državnosti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je u ponedjeljak položio vijenac i zapalio svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima – djelatnicima ZET-a u okrugu sjedišta javnog gradskog prijevoznika, u Ozaljskoj 105.

Vijence su također položili izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet, izaslanstvo uprave Zagrebačkog holdinga i Zagrebačkog električnog tramvaja te Udruga branitelja ZET-a s obiteljima poginulih i nestalih branitelja.

„Već 19 godina u Ozaljskoj ulici odajemo počast petnaestorici ljudi iz ZET-a koji su položili svoj život na oltar domovine. Ovo je prigoda da im se zahvali polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, da im se kaže hvala za sve što su napravili da živimo u miru i slobodi“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Skupštine Drago Prgomet je naglasio da se najveća zahvalnost braniteljima može iskazati zajedničkom izgradnjom države kakvu su oni željeli.

„Na nama je zadaća graditi dobru, poštenu, odgovornu i uspješnu državu, upravo onakvu kakvu su branitelji zamišljali i zbog čega su dali vlastiti život“, izjavio je Prgomet.

Predsjednik Zajednice udruga branitelja grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga Darko Matijević je istaknuo da je od branitelja iz svih udruga Zagrebačkog holdinga najviše poginulh braniteljaima među zaposlenicima ZET-a te se svake godine Dan državnosti obilježava polaganjem vijenca u spomen na poginule radnike ZET-a.

„ZET je imao više od 1300 branitelja, poginulo je njih 13, a dvojca su nestala. Jedan dio članova naše udruge bio je u Uzdolu u BiH, gdje je otkriven spomenik za 134 branitelja”, kazao je Matijević i dodao da je u susjednoj BiH poginuo velik broj mladića iz Hrvatske.

Jedan od članova Udruge branitelja ZET-a je i Boris Matijević koji je bio pripadnik 101. brigade Susedgrad.

„U Domovinskom ratu sam sudjelovao od svibnja 1991. godine. Bio sam na bojištu istočne Slavonije, a 1993. na bojištu kod Petrinje i Gline. U rat sam išao kao i većina iz domoljublja i na sreću nisam bio ranjen. Kao član udruge ZET-a sudjelujem u raznim našim aktivnostima. U Udruzi imamo druženja, sportske igre, odlazimo na obilježavanja u Uzdol, Vukovar, Škarbnju“, rekao je za ZG-magazin Matijević.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni