Odabrano idejno rješenje za novu ambulantu u Španskom

Odabrano idejno rješenje za novu ambulantu u Španskom

Raspisan natječaj za izgradnju zamjenskog objekta doma zdravlja u Gračanima

Preostalo je još mjesec dana za provedbu Projektnog natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb-Centar – ambulanta Gračani.

Natječaj provode Društvo Arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata (UHA), a investitor je Grad Zagreb.

Kako navode u DAZ-u, osnovni cilj natječaja je iznalaženje najboljeg kvalitetnog oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog rješenja koje će zadovoljiti potrebe planiranih korisnika i kvalitetno se uklopiti u stambeno okruženje podsljemenskog prostora predjela Isce – središta naselja Gračani.

Prvonagrađeno rješenje služit će kao podloga za izradu projektne dokumentacije i gradnju na predmetnoj parceli.

Raspisivač javnog natječaja namjerava sklopiti ugovor o javnim uslugama na temelju pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave s autorom prvonagrađenog rada.

Pravo sudjelovanja u svojstvu autora ima jedna ili više stručnih fizičkih osoba. Sposobnost natjecatelja je zadovoljena kada je barem jedan od autora natječajnog rada ovlašteni arhitekt ili ovlašteni arhitekt urbanist.

Prva četiri rada bit će nagrađene, a nagrade se kreću od 10.200 kuna za 4. mjesto do 40.800 kuna za prvonagrađeni rad.

Spomenimo ujedno da je DAZ 20. prosinca 2019. objavio rezultate za projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za novi objekt Doma zdravlja Zagreb-Zapad – ambulanta Špansko koji je također raspisao Grad Zagreb.

Prva nagrada u neto iznosu 128.000,00 kuna dodjeljuje se radu pod brojem 14, čiji su autori: Siniša Bodrožić, Domagoj Ciglar i Ivan Rališ. Prvonagrađeno rješenje služit će kao podloga za izradu projektne dokumentacije i gradnju na predmetnoj parceli.

U natječajem propisanom roku, 19.11.2019., u prostorijama Društva arhitekata Zagreba neposredno su predana dvadeset i dva (22) rada.

Više na: http://www.d-a-z.hr/hr/aktualna-tema/ambulanta-spansko,5000.html (ZG-mag / Foto: DAZ)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni