Odabrano idejno rješenje za nogometni kamp na Sveticama

Odabrano idejno rješenje za nogometni kamp na Sveticama

Projektom se predviđa izgradnja manjeg stadiona s nogometnim igralištem i atletskom stazom te natkrivenom tribinom, koja će primati do 3 000 gledatelja. Uz središnji teren predviđena su još tri nogometna terena, dva s umjetnom i jedan s prirodnom travom. Tu su i prostori namjenjeni atletičarima, dvorana za atletski trening.

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) i Hrvatski nogometni savez (HNS) objavili su rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za Hrvatski atletsko-nogometni centar Svetice u Zagrebu. Na natječaj je pristiglo 10 radova, a ocjenjivački sud je prvu nagradu i novčani iznos od 144 000 kuna, dodjelio radu tvrtke PROARH na kojem su sudjelovali Davor Mateković, Tomislav Stojan, Vedrana Jančić, Jadranko Kereković, Vedran Pavličević, Mirna Malez, Ivor Pučar i Vito Boševski.

Projektom se predviđa izgradnja manjeg stadiona s nogometnim igralištem i atletskom stazom te natkrivenom tribinom, koja će primati do 3 000 gledatelja. Uz središnji teren predviđena su još tri nogometna terena, dva s umjetnom i jedan s prirodnom travom. Tu su i prostori namjenjeni atletičarima, dvorana za atletski trening. Čak 4 000 kvadratnih metara duž zapadnog i južnog perimetra parcele bit će odvojeno za lokalnu zajednicu. Tu bi se trebao naći teren za mali nogomet, košarku, trim staza, gimnastika na otvorenom, dječje igralište i zona relaksacije, koji će biti otvoreni za javnost. Osim toga, novi će kompleks imati i konferencijski centar u kojem će se moći educirati službene osobe i treneri.

“Zadovoljni smo što je natječaj uspješno okončan. Vidjeli smo nekoliko odličnih rješenja, a ispred HNS-a mogu reći kako smo vrlo zadovoljni nagrađenim rješenjem. Iz projekta je jasno kako ćemo dobiti jedan vrhunski sportski kompleks, koji zadovoljava sve potrebe našeg Saveza, ali koji donosi novu vrijednost i našim atletičarima kao i građanima Zagreba koji će imati mogućnost korištenja raznih sadržaja”, rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović. On je zaključio kako je HNS spreman za početak radova te kako se sada očekuju potrebne dozvole, ali i odluka Gradske skupštine.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni