Odabrano 13 projekata za UNDP-ovu edukaciju o grupnom financiranju

Odabrano 13 projekata za UNDP-ovu edukaciju o grupnom financiranju

„Velik broj prijava pokazuje da ljude zanimaju novi načini financiranja projekata te da žele naučiti kako realizirati svoje ideje“, naglasio je Robert Pašičko iz UNDP-a

Od više od stotinu projekata koji su se prijavili za sudjelovanje u Crowdfunding Academy, odabrano je njih 13 koji su u subotu 30. svibnja počeli s prvom besplatnom edukacijom o grupnom financiranju.

Podsjetimo, iza Crowdfunding Academy stoje Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto, a cilj je omogućiti izabranim timovima da uz podršku mentora i crowdfunding stručnjaka razvijaju svoje ideje i projekte. Najuspješniji polaznici akademije dobit će priliku pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje u rujnu ove godine.

„Velik broj prijava pokazuje da ljude zanimaju novi načini financiranja projekata te da žele naučiti kako realizirati svoje ideje. Zbog toga je Crowdfunding Academy odlična prilika da mogućnosti grupnog financiranja populariziramo i približimo svima zainteresiranima“, naglasio je Robert Pašičko iz UNDP-a.

Stručni žiri sastavljen od organizatora i partnera projekta odlučio se za sljedećih 13 projekata:

Dokumentarni film “Tusta” – Udruga Factum

Snimanje biografsko- dokumentarnog filma o frontmanu KUD-Idijota Branku Črncu Tusti.

BodyRecog – LiveGood j.d.o.o.

Fotoaplikacija koja digitalno mjeri ljudsko tijelo, prikazuje rezultate na korisnikovoj fotografiji, analizira dobivene podatke te na temelju njih nudi stručne preporuke.

Za igre bez granica – Zaklada za pomoć djeci VITA

Cilj je omogućiti djeci u invalidskim kolicima uživanje u sigurnoj igri na prikladnom igralištu uz pomoć crowdfunding kampanje.

Društvena igra “Imperatio” – Mislav Katalinić i Zoran Rajković

Društvena igra bazirana na vještini i sreći četiri igrača, riječ je o spoju antike i SF-a, odnosno o strateško-ratnoj fantaziji u realnom vremenu.

Balkanske vode – Udruga ljubitelja stripova StripOs

Cilj projekta je kroz strip utjecati na promišljanje javnosti o nužnosti preventivnog djelovanja po pitanju sprječavanja poplava i njihovih posljedica.

Kids & Wind – Udruga O.A.ZA.

Cilj projekta Kids & Wind je implementacija vjetroagregata snage 2.5 MW u vlasništvu 3.000 djece iz cijele Hrvatske.

Okus doma – Centar za mirovne studije

Upoznavanje s kulturom i običajima drugih zemalja kroz osnivanje restorana u kojem će raditi azilanti.

STEMI – Bura znanja

Cilj je ponuditi edukativni paket koji bi korisniku omogućio pristup video lekcijama na online platformi, kao i mogućnost kupnje robot kit-a na kojem bi mogao vježbati i stjecati znanja iz STEaM područja.

Tocks game – Radoslav Ostermann

Didaktička igra, s naglaskom na djecu s određenim posebnim potrebama koje treba dodatno razvijati (npr. kod djece koja imaju poteškoća s pisanjem).

Novi val pivarenja u Zadru – Naše pivo

Inicijativa tri mlade zadarske poduzetnice za pokretanjem proizvodnje domaćeg piva.

Organska olovka Fabula – Mateja Kuhar

Ekološko-socijalni projekt autorice Mateje Kuhar baziran na poslovnom modelu skupljanja otpadnih organskih sirovina iz ugostiteljskih i cvjećarskih obrta koje se dalje formiraju u inovativne eko olovke Fabule.

Cells – Altus Media d.o.o.

Ukras koji ima mogućnost primanja, pohrane i reprodukcije multimedijalnog sadržaja na zaslonu ugrađenom u kućište uređaja, uz mogućnost dijeljenja sadržaja preko pametnih mobilnih uređaja.

Cjelogodišnji obrazovni programi – Znanstveno-edukacijski centar Višnjan

Organizacija edukativnih radionica kako bi se pružila potpora visokomotiviranoj djeci i njihovim edukatorima na području tehnologije te prirodnih i društvenih znanosti.

Izabrane timove čekaju tri modula edukacije o crowdfundingu, rad s mentorima tijekom lipnja te Indiegogo webinar u sklopu kojeg će naučiti dodatne savjete i trikove za što uspješnije vođenje vlastitih kampanja. Na prvom modulu polaznici će naučiti kako napraviti poslovni i financijski plan, kako odrediti ciljane skupine za svoje kampanje, podijeliti uloge u timu i drugo.

Također, moći iz prve ruke saznati sve o tri aktualne domaće crowdfunding kampanje: Mash.me, Organ Vida i Life Atlantic of Slobodan Velikic.

Crowdfunding Academy podržavaju Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE), Razvojna agencija Zagreb, Tehnološki park Zagreb, Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), How to get funded (H2GF), Zadruga za etično financiranje (ZEF), Zelena energetska zadruga (ZEZ), OMBOTICS, Hardware Wednesday te Akademija za politički razvoj (APR). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni