Odabrani predmeti za promociju zagrebačke vode iz slavine

Odabrani predmeti za promociju zagrebačke vode iz slavine

Na natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode, koji su 12. listopada objavili Grad Zagreb, Zagrebački holding d.o.o. i Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., do 10. prosinca pristiglo je 12 radova.

Ocjenjivačko povjerenstvo, na IV. sjednici održanoj 18. prosinca 2018., dodijelio je dvije druge i dvije treće nagrade. Prva nagrada nije dodijeljena, već je ukupan nagradni fond preraspodjeljen, sukladno Općim uvjetima natječaja za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode.

Dvije jednakovrijedne druge nagrade u iznosu od 93.005,95 kuna brutto dodijeljene su:

  1.   radu broj “04-TOKPOTOK“ autori: Bruna Gloković i Tanja Virag, mentor Andrea Hercog
  2.   radu broj “05-MANDA“ autori: Iva Ćurković Spajić i Karla Glavaš.

Dvije jednakovrijedne treće nagrade u iznosu od 62.003,97 kuna brutto dodijeljene su:

  1.   radu broj “08-ZGODA“ autori: Market Kolektiv
  2.   radu broj “09-PITKA“ autori: Filip Havranek i Kristina Lugonja.

Kako podsjećaju u ZGH, natječaj je raspisan u cilju dobivanje kvalitetnog idejnog rješenja visokog stupnja razrade za dizajn uporabnih predmeta – čaša, bokala, boca, termo boca, kalupa za led te inovativnog predmeta koji ispunjava funkcionalnost ispijanja vode, a njegov način upotrebe i forma nisu unaprijed zadani. Svi navedeni predmeti su namijenjeni za izvedbu i praktičnu upotrebu.

Natječaj je bio javan, otvoren i anoniman. Na natječaju su mogli sudjelovati profesionalni dizajneri – samostalni autori ili interdisciplinarni timovi na čelu s profesionalnim dizajnerom te studenti dizajna, ali isključivo s mentoriranim radovima.

Svi radovi pristigli na natječaj moći se razgledati na izložbi u Orisu – Kući arhitekture od 15. do 28. siječnja 2019. godine.

Rezultate natječaja za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke preuzmite u pdf-u ovdje.

 Nagrađeni radovi

 »TOKPOTOK«

 

»MANDA«

 

»ZGODA«

 

»PITKA«

 

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni