Odabrani „naj“ kvartovski demo bendovi

Odabrani „naj“ kvartovski demo bendovi

Svi ti bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu “Bundek fest 2014.”

Nakon što je u travnju bio otvoren natječaj za projekt ” KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi” žiri je među prijavljenim zagrebačkim demo bendovima odabrao 16 najboljih koji će nastupiti na četiri koncerta. Odabrani demo bendovi su: Črni pes, Kazan, Perle, Razlika, Mnogi Drugi, Mistarstvo napada, Altra, Exit, Red Boom Bang, Post-Coital Silence, TarzanPanter, K’o Zmaj, Se’am , Robija Hrvata, ČudNoReĐe i D.I.K.

Svi ti bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu “Bundek fest 2014.” , Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

Manifestacija se održava u usklopu KvARTure, projektnog umrežavanja centara za kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje pet zagrebačkih centara za kulturu: Centra za kulturu i informacije Maksimir, Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za likovni odgoj. Na svakom od koncerata nastupiti će četiri kvartovska benda i po jedan bend iz drugih kvartova. Prvi u nizu koncerata u organizaciji Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb održat će se na otvorenoj sceni Boćarskog doma, u subotu 17. svibnja s početkom u 19 sati.

Cilj projekta je razviti i promovirati urbanu kulturu kvartova grada Zagreba te ujedno pozicionirati centre za kulturu kao žarište iste. Uz četiri koncerta u sklopu ovogodišnje KvARTure za polaznike foto radionica Fotokluba Centar za kulturu POUZ organiziran je i foto natječaj na temu rock fotografije. Zadatak će biti doći na sva 4 koncerta KvARTure i snimiti fotografije, a od pristiglih fotografija stručna komisija izabrati će tri najbolje koje će biti nagrađene. Najbolje fotografije polaznika moći će se razgledi na izložbi čije je otvorenje planirano u rujnu 2014.

Više informacija o rasporedu koncerata i bendovima na: http://kvarturademobendov.wix.com/kvarturademobendovi

(zg-magazin)