Oda (ne)savršenosti

U Knjižnici Dugave od 14. veljače do 17, ožujka bit će postavljena umjetnička instalacija Oda (ne)savršenosti Barbare Bračun, konceptualne umjetnice, pjesnikinje, fotografkinje i slikarice. Bračun živi i radi u Zagrebu. Svijet knjige, ljubav prema fotografiji uz samostalne izložbe te pisanje poezije i proze inspiracija su joj i nadahnuće za razumijevanje života, ljubavi i svijeta koji je okružuje.

(Ne)savršeni pogled na umjetnost kroz odraz umjetničkih instalacija s potpisom Barbare Bračun Barbarino slikarstvo karakterizira miješanje, kombinacija više stilova, gdje u raznolikosti stilova pronalazi inspiraciju… Od tradicionalnog ka suvremenom izrazu… Zadržava svoju vezu s prirodom (motivi vode, šume, pustinje…). Okvir u kojem Barbara izražava svu svoju kreativnost, u iskazu usvojenih slikarskih vještina, ostavlja snažan dojam na promatrača umjetničkog djela. Stoga su upravo ambijentalne umjetničke instalacije – novi umjetnički izričaj i senzibilitet Barbare Bračun. Instalacije odišu (ne)savršenom umjetničkom izvrsnošću i skladom, a nastale interakcije izazivaju različite osjećaje. Postaju performans pred publikom koja proživljava-doživljava-oživljava nova osjetilna iskustva kao zadivljenost-čudenje, mir-nemir, nostalgiju, nesigurnost, razdraganost, suptilnost.

Knjižnica u Dugavama koja je udomila umjetnicu i njezin rad prikladni je interijer za Barbarina umjetnička djela u kojima se doživljava sučeljavanje i ispreplitanje tehnika i stilova te likovnih disciplina. Stvarajući nove percepcije i koncepte, Barbara kroz svoje umjetničke interpretacije prigrljuje tradiciju i otkinute segmente nekih prošlih vremena. Akrili na platnima spajaju se s naizgled nespojivim materijalima čineći umjetničku instalaciju intrigantnijom. Autorica je svoja ekspresivna razmišljanja i doživljaje pretočila na slikarska platna koje čine izložbu pod nazivom Oda (ne)savršenosti.

Barbarina recentna umjetnička ostvarenja – interaktivne i nadasve zanimljive pokretne, samostojeće, viseće, rotirajuće instalacije, rađene od starinskih (antiknih) predmeta i raznovrsnih materijala, u višeslojnim kombinacijama, koji prvenstveno služe kao nosiva konstrukcija na koju se postavlja ili naslanja umjetnička slika (akril na platnu) te postavljene kreativne kompozicije inspirirat će publiku i pozvati ih na promišljanje o vlastitom umjetničkom izričaju (i pogledu na umjetnost) te možebitnom stvaranju vlastitih umjetničkih instalacija/interpretacija i koncepata. (Ivanka Bičak)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni