Od travnja moguće drastično poskupljuje odvoza smeća

Od travnja moguće drastično poskupljuje odvoza smeća

Za prosječno kućanstvo cijene će biti čak dvostruko veće!?

Najgore će proći građani čiji stambeni prostor iznosi do 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva

Zagrebački holding pripremio je novi cjenik odvoza koji će, ako ga Grad prihvati, dovesti do značajnog poskupljenja odvoza smeća.

Prema pisanja Jutarnjeg lista, čiji su novinari došli u posjed novog cjenika, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više za odvoza smeća, dok bi za neke kućanstva mjesečna naknada mogla porasti i za tri i pol puta.

Jutarnji list da će naknada za obaveznu minimalnu javnu uslugu, koja će se plaćati neovisno o tome proizvodi li kućanstvo otpad, iznositi 56,41 kuna mjesečno za kategoriju klasičnih kućanstava, a za samačka kućanstva predviđa se fiksni dio naknade u iznosu od 45,13 kuna mjesečno bez PDV-a.

Tako će prosječno zagrebačko kućanstvo u stambenoj zgradi plaćati nešto više od 46 kuna nego prije, a prema izračunu Holdinga, riječ je o povećanju od 97,8 posto.

Novi prijedlog cjenika najnepovoljnije će se odraziti na stanare koji žive u prostorima površine 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva. Njima će se cijena odvoza smeća povećati 3,6 puta s obzirom na to da su dosad u prosjeku mjesečno za odvoz smeća izdvajali 27,8 kuna, a od travnja nadalje ista bi ih usluga mogla stajati 102,17 kuna.

U Holdingu ovako veliko povećanje cijena opravdavaju navodnim poskupljenjem operativnih troškova rada koji proizlaze iz novog načina prikupljanja otpada, ali i njegove obrade… (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni