Od sutra Dani otvorenih vrata u kliničkim bolnicama

Od sutra Dani otvorenih vrata u kliničkim bolnicama

Od 1. do 8. rujna liječnički timovi će u popodnevnim satima obavljati dodatne prve preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna prethodna priprema pacijenata, ali uz uputnicu

U prvom tjednu rujna građani će u sklopu Dana otvorenih vrata, koji su novi dio Programa plus, u KBC-ovima i kliničkim bolnicama moći obaviti dodatne prve i dijagnostičke preglede u područjima neurologije, kardiologije, gastroenterologije i ginekologije, priopćilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Riječ je o sedam najvećih hrvatskih bolnica, kliničkim bolničkim centrima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, te kliničkim bolnicama Merkur i Dubrava.

Od 1. do 8. rujna liječnički timovi će u popodnevnim satima obavljati dodatne prve preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna prethodna priprema pacijenata, ali uz uputnicu.

Ministarstvo zdravlja, zajedno s upravama upravama bolnica i vodstvima odjela za navedena medicinska područja, želi pacijentima omogućiti još bolju dostupnost zdravstvenih usluga, koja je realizirana kroz dosadašnju uspješnu provedbu Programa plus u hrvatskim bolnicama.

„Naši su liječnici, medicinske sestre, tehničari i nemedicinsko osoblje kroz provedbu Programa plus pokazali kako su spremni učiniti jedan mali pomak u svojoj organizaciji rada, a koji je našim pacijentima, našim sugrađanima velik korak naprijed u dostupnosti zdravstvenih usluga“, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga u povodu početka projekta Dana otvorenih vrata.

„Od početka provedbe Programa plus u veljači ove godine, hrvatski su klinički bolnički centri, kliničke i opće bolnice obradili preko 107 tisuća dodatnih pacijenata, čime su osjetno smanjene liste čekanja za niz dijagnostičkih i terapijskih postupaka“, podsjetio je Dragan Korolija-Marinić, pomoćnik ministra zdravlja za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove. (zg-m)