Od subote će raditi klizalište na Tomislavcu

Od subote će raditi klizalište na Tomislavcu

… i sljemenska žičara

Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s obiljem sadržaja za velike i male ljubitelje vlakova

Muzej vlakića Backo Mini Express i ove je godine dio manifestacije Advent u Zagrebu, a prigodni program moći će se razgledati od subote, 27. studenoga 2021. do 7. siječnja 2022. godine.

Petom najvećom maketom željeznice u Europi vozit će najviše kompozicija vlakova. Njih čak 150, na više od 1500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog prostora, najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Muzej je »obučen« u adventsko ruho, što se posebice odnosi na maketarsko srce Zagreba koje predstavlja središte glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa kako je prijašnjih godina bilo.

FIS utrka s Janicom Kostelić

»Naše klizalište će raditi na Tomislavcu, tako da se možete doći prisjetiti kako je to bilo, budući da ono pravo neće raditi ni ove godine. A ove smo adventske sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače te njihove promatrače«, kaže Urbić. Dodaje kako maketa ima i posebno dizalo koje vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime su povezali dvije razine izlagačkog prostora bez izazivanja problema u prometu.

»Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić«, najavio je Backo u povodu ovogodišnjeg Adventa.

Iako je Advent u Zagrebu ove godine nešto skromniji, u Muzeju vlakića događa se upravo suprotno. Iz Muzeja poručuju kako je pripremljeno iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje, koje očekuju u Gundulićevoj 4.

Djeca će moći upravljati vlakovima na tri sadržajne cjeline

Ovog Adventa, maketom se uz vlakove kreću i brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi. Na maketi se mogu kupiti i pokloni za Božić – brojni vlakovi, kompozicije vlakova, makete, ali i suveniri Muzeja.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline.

»Nismo zaboravili niti na aktualnu situaciju oko COVID pandemije, pa imamo i tegljače koji voze cjepiva, ali i COVID bolnicu te koncert gdje svi koji slušaju glazbu drže epidemiološku distancu. Tu je i helikopter koji prevozi najteže oboljele pacijente od korone, a kako bi aktualni trenutak u državi i svijetu što vjernije prikazali i na našoj maketi«, opisuje Antun Urbić Backo.

Muzej će adventske posjetitelje primati od utorka do nedjelje od 12 do 20 sati (ponedjeljkom je zatvoren). (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.