Od ponedjeljka ne rade zagrebačke škole ni vrtići

Od ponedjeljka ne rade zagrebačke škole ni vrtići

“U zagrebačkim školama i vrtićima zaposlenici će biti na radnim mjestima a roditelji koji nemaju kuda s djecom mogu ih dovesti u te ustanove”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić

U Zagrebu od ponedjeljka neće, osim škola i fakulteta, raditi ni dječji vrtići, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare Grada Zagreba u proizvodnom pogonu tvrtke URIHO, vezano uz mjere protiv epidemije korona virusa.

“U zagrebačkim školama i vrtićima zaposlenici će biti na radnim mjestima a roditelji koji nemaju kuda s djecom mogu ih dovesti u te ustanove”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić pozvao je građane da ne kupuju i stvaraju rezerve jer će trgovine biti opskrbljene.

MIrka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša je navela kako se tramvaji u gradu dezinficiraju tri puta dnevno, da će Gradske ljekarne proizvoditi oko 50.000 pakiranja raznih dezinficijansa.

Prema riječima Gorana Folnegovića iz Ustanove URIHO, ta Gradska ustanova, koja zapošljava osobe s invaliditetom, od idućeg tjedna proizvoditi će više od 10.000 zaštitnih maski dnevno, a imaju narudžbu za preko sto tisuća. One se mogu po pristupačnoj cijeni nabaviti u ljekarnama.

Ovog trena 12 epidemiologa ima pod nadzorom oko 1700 ljudi koji su potencijalni izvori zaraze, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ dr. Andrija Štampar, te dodao da je s ministrom zdravstva Vilijem Berošom dogovoreno da od ponedjeljka i oni kreću s testiranjem korona virusa, za što je do sada je nabavljeno 1700 testova.

“Želimo uputiti vrlo jasnu poruku svima koji su zaraženi i koji se odgovorno pridržavaju uputa da nisu sami i da ćemo pomoći njima i njihovim obiteljima”, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane na odgovornost prema sebi i drugima, na razboritost i ponašanje “hladne glave bez panike”.

“Opasno je podcijeniti epidemiju, ali još je opasnije širiti paniku. Svim oboljelima želim što brži oporavak te pozivam na odgovornost na svim razinama; od samih pojedinaca do institucija javne vlasti. Budimo solidarni i odgovorni; kako prema sebi tako i prema drugima, i budimo dovoljno razboriti da ne podcjenjujemo novonastalu situaciju ali istovremeno i da ne širimo paniku”, rekao je gradonačelni.

Pozvao je građane, a posebice one s najmanjim primanjima, starije sugrađane, da “ne hrle u trgovine i time stvaraju nepotrebne zalihe”.

(www.zagreb.hr/hina/zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni