Od ponedjeljka kreće redovna naplata parkinga

Od ponedjeljka kreće redovna naplata parkinga

Od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. ponovno se uvodi redovita naplata parkinga u gradu Zagrebu, priopćili su iz Zagrebparkinga.

No građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu i dalje imaju mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima.

Vlasnici automobila koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu pravo na besplatno parkiranje mogu ostvariti u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od 18. svibnja mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Za ostvarivanje prava na besplatno parkiranje potrebno je ishoditi potvrdu da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Potvrdu izdaje Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Korisnici zahtjev mogu preuzeti na ovoj poveznici (.pdf). Ako zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom »neuporabljivo«, odnosno s rokom važenja od mjesec dana za korisnike čija je nekretnina s oznakom »privremeno neuporabljivo«.

Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni