Od ožujka žive u kontejneru, a dobili račun za struju od 4000 kuna

Od ožujka žive u kontejneru, a dobili račun za struju od 4000 kuna

(Matej Mišić i Darko Liović)

Zagrebački SDP zahtjeva da se i Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima otpišu računi za struju.

SDP-ovi gradski vijećnici smatraju da se model otpisanih računa za električnu energiju Vlade RH treba primjenjivati i na građane Zagreba koji žive u stambenim kontejnerima. Stoga su pozvali gradonačelnika Milana Bandića da pokrene takvu inicijativu prema Vladi Republike Hrvatske.

»Zašto Vlada i Grad diskriminiraju građane Zagreba? Je li njima lakše živjeti u kontejnerima nego stanovnicima Sisačko-moslavačke županije?«, upitao je potpredsjednik zagrebačke Skupštine Matej Mišić.

Kao primjer je naveo situaciju jedne tročlane obitelj koja živi u stambenom kontejneru, a koja je u prosincu 2020. dobila račun za struju u iznosu od ukupno 4000 kuna. Nakon računa od 1850 kune za prosinac, obitelji je stigla i šestomjesečna obračunska razlika od oko 2140 kuna.

Obitelj se trenutno grije na električne grijalice ili klima uređaj.

SDP-ovi kažu da se deset mjeseci od potresa u Zagrebu nije ništa napravilo te da je Vlada donijela odluku od oslobađanja plaćanja za Zagrebačku županiju, Sisačko-moslavačku i Karlovačku.

»A što je sa Zagrebom?«, pitaju se.

»Građani Zagreba su prepušteni sami sebi, a glavni čovjek za obnovu Damir Vanđelić daje izjave u medijima da razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika«, ustvrdio je Mišić.

Zastupnik Darko Liović izrazio je zadovoljstvo što je gradonačelnik Milan Bandić odlučio posegnuti za proračunskom zalihom i dodijeliti 3,3 milijuna kuna Sisačko-moslavačkoj županiji, što je zagrebačka oporba tražila.

»Valjda je procijenio da je politički oportuno to napraviti da se ne blamira na Skupštini i da ga ne prozivamo«, rekao je. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni