Od ove školske godine e-Dnevnik dostupan i kao mobilna aplikacija

Od ove školske godine e-Dnevnik dostupan i kao mobilna aplikacija

Više od milijun korisnika e-Dnevnika razveselit će vijest da će od sada svim podacima moći pristupiti i putem svojih Android i Apple mobilnih uređaja

CARNET je za početak ove školske godine učenicima gotovo svih škola u Hrvatskoj i njihovim roditeljima ponudio e-Dnevnik u obliku mobilne aplikacije. To će omogućiti brži i jednostavniji pristup podacima u e-Dnevniku, ali i dvije nove mogućnosti; korisnici će moći izvesti raspored pisanih provjera znanja iz aplikacije u kalendar na svom mobilnom uređaju te primati obavijesti o novostima, poput upisanih izostanaka ili novih ocjena.

Obavijesti o novim ocjenama će roditeljima, iz pedagoških razloga, stizati s odmakom od 48 sati.

Učenici se u mobilnu aplikaciju prijavljuju koristeći svoj elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr dok se roditelji prijavljuju putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Sučelje e-Dnevnik mobilne aplikacije podijeljeno je na nekoliko glavnih dijelova u kojima su grupirane pojedine kategorije podataka.

Uskoro i dodatne funkcionalnosti

Tako korisnici mogu pregledavati ocjene, upisane izostanke, vladanje, pedagoške mjere, raspored sati, raspored pisanih provjera znanja tijekom školske godine i bilješke koje su predmetni nastavnik ili razrednik unijeli u e-Dnevnik, kao i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Učenici koji, uz općeobrazovnu, pohađaju i umjetničku školu u aplikaciji mogu odabrati za koji obrazovni program žele pregledavati ocjene, bilješke i ostale podatke.

Odabirom prethodne školske godine svi učenici i roditelji mogu pregledati podatke o uspjehu ostvarenom tijekom proteklih godina.

Već se razmišlja i o nadogradnji aplikacije pa je tako u planu razvoj funkcionalnosti koje će korisnicima omogućiti generiranje potvrda o školovanju te primanje većeg broja obavijesti o novostima poput nove pisane zadaće, izmjene rasporeda i slično.

98 posto škola u Hrvatskoj koristi e-Dnevnik

e-Dnevnik je prvi puta uveden početkom školske godine 2011./2012. u tri srednje škole u obliku mrežne aplikacije. Tijekom godina i druge škole su prepoznale prednosti e-Dnevnika te je danas čak 1338 osnovnih i srednjih škola, odnosno njih 98 posto, uključeno u sustav. Trenutačno, u njemu se nalazi 27 000 razrednih knjiga koje koristi 52 000 nastavnika. Svakodnevno ga koristi i oko 450 000 učenika te njihovi roditelji, a e-Dnevnik mjesečno zabilježi oko 3 milijuna njihovih prijava u sustav.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Google Play Store

App Store

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni