Od ljeta bi se mogao povećati broj vrtića s radom u dvije smjene

Od ljeta bi se mogao povećati broj vrtića s radom u dvije smjene

»Roditeljima se prilikom predaje zahtjeva za upisa djeteta u vrtić te u slučaju nastanka promjene radnog vremena omogućuje da se izjasne o novim potrebama«, kaže pročelnik Lovrić

Nedavna anketa provedena u zagrebačkim dječjim vrtićima pokazala je da među roditeljima djece koja trenutno polaze dječje vrtiće baš i nema mnogo zainteresiranih za poslijepodnevni boravak djece u vrtićima, od 13 do 21 sat. S druge strane, otvoren je natječaj Europskog socijalnog fonda vrijedan čak 300 milijuna kuna koji upravo za cilj ima unaprijediti uslugu poslijepodnevnog boravka djece u vrtićima.

Prve procjene govore da bi zainteresirani vrtići s radom u drugoj smjeni tako mogli već od ovog ljeta.

»Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić izjavio je da dječji vrtići Grada Zagreba već niz godina provode prilagodbu radnog vremena radi zadovoljavanja potrebe roditelja i njihova radnog vremena«, piše Dajana Kos Bučar za Glas Zagreba.

Objekt Dječjeg vrtića “Bajka”

»Roditeljima se prilikom predaje zahtjeva za upisa djeteta u vrtić te u slučaju nastanka promjene radnog vremena omogućuje da se izjasne o novim potrebama. Djeca u predškolskoj ustanovi mogu boraviti od 5 do 20 sati navečer, odnosno do 21 sat u Dječjem vrtiću Bajka. Vezano uz spomenutu anketu, potrebno je anketirati i roditelje koji će sada u svibnju pristupiti upisu djece. Konačni rezultati ankete očekuju se u srpnju po završetku upisnog razdoblja«, najavio je pročelnik Lovrić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni