Od Gradske uprave će zatražiti očitovanje o projektu “zagrebački Manhattan”

Od Gradske uprave će zatražiti očitovanje o projektu “zagrebački Manhattan”

Na dnevnom redu sutrašnje, 21. sjednice Gradske skupštine našlo se 30 točaka. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kao najvažniju izdvojio onu o financiranju rekonstrukcije kružnog toka u Remetincu, na što će se utrošiti gotovo 332 milijuna kuna. Većina troškova građevinskih radova, u iznosu od 321 milijun kuna će biti pokrivena bespovratnim sredstvima iz EU fondova i državnog proračuna.

Tu je i prijedlog zaključka o financiranju Sljemenske žičare prema kojoj bi zastupnici lijevog bloka u Skupštini zadužili gradonačelnika da u roku od 30 dana od donošenja zaključka dostavi izvješće Gradskoj skupštini o planu financiranja i izvorima financija za izgradnju žičare.

Na dnevnom redu se ponovno našao i prijedlog o osnivanju tzv. sportskog holdinga.

Na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči sjednice Skupštine, njen predsjednik Andrija Mikulić je ukazuao na dugove od gotovo 119 milijuna kuna koliko su nagomilale Klinička bolnica »Sveti Duh«, Dječja bolnice Srebrnjak i Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj. Mikulić smatra da su ljudi koji vode te bolnice vrhunski liječnici, ali da su manje dobri kao menadžeri te je poručio kako Gradska skupština nije »kasica prasica« da zastupnici svaki put dignu ruku kada netko predloži podmirenje dugovanja. Čelnicima spomenutih zdravstvenih institucija poručio je neka se odluče žele li biti liječnici ili pak menadžeri.

Gradski zastupnici lijevog bloka su pak na svojoj konferenciji za novinare najavili da će od Gradske uprave zatražiti očitovanje o projektu »Grad u gradu«, poznatijem kao »zagrebački Manhattan«, budući da se ne zna što će se sve u sklopu tog projekta graditi u Zagrebu. Također, tražit će izvještaj o provedbi strateškog partnerstva s Vladom o pokretanju proizvodnje u Imunološkom zavodu.

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) je podsjetio da je Milan Bandić od od Arhitektonskog fakulteta zatražio izradu studije o tome što se na tom području može graditi kako bi bilo u interesu zajednice i građana. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni