Od Grada zatražene konkretne mjere u zbrinjavanju otpada

Od Grada zatražene konkretne mjere u zbrinjavanju otpada

Osim oporbenih klubova gradskih zastupnika, prijedlog su podržali i HDZ-ovci

Gradski zastupnici u ponedjeljak su prihvatili prijedlog zaključka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o uspostavi sustava gospodarenja otpadom u Zagrebu, u skladu s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, ali i s izmjenanama i dopunama koje je predložio Klub gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a.

Za zaključak kojim se izmijenio prvotni prijedlog gradonačelnika Milana Bandića glasala su 22 gradska zastupnika, protiv je bilo njih 15, dok ih je 5 bilo suzdržano. Osim oporbenih klubova zastupnika, podržali su ga i zastupnici HDZ-a.

Zaključkom Gradska skupština od Gradske uprave zahtijeva poduzimanje šest konkretnih aktivnosti. To su: podjela odgovarajućih spremnika i korištenje pogodnih vozila i/ili tehnoloških rješenja kako bi se usluga mogla naplaćivati po stvarno predanim količinama otpada, uspostava sustava praćenja utjecaja nove cijene na račune građana da bi se spriječio prosječni rast troškova za građane te uspostava burze otpada, kao i ispitivanje varijantnih lokacijskih i funkcionalnih rješenja prilikom izrade Studije izvedivosti i projektno-tehničke dokumentacije zagrebačkog Centra za gospodarenje otpadom.

Nezavisna lista Sandre Švaljek zatražila je i uključivanje klubova zastupnika, udruga, stručnjaka i ostalih dionika u pripremu cjelokupne dokumentacije. Konačno, izvještavanje zastupnika u Gradskoj skupštini o svim aktivnostima sadržanima u prvih pet točaka na svakoj trećoj sjednici Skupštine

Spomenimo i to kako je tijekom izlaganja Sandre Švaljek, Zelena akcija izvisila transparent na kojem je stajalo »Ne želimo po starom, hoćemo promjene«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni