Od danas u prometu sjeverni kolnik Vukovarske, radovi preselili na južni kolnik

Od danas u prometu sjeverni kolnik Vukovarske, radovi preselili na južni kolnik

Sanirani sjeverni kolnik Ulice grada Vukovara, dionica od Ulice Donje Svetice do Heinzelove ulice danas je pušten u promet, a gradonačelnik Milan Bandić je pritom najavio početak radova na sanaciji južnog kolnika, na dionici od Korčulanske do Heinzelove ulice.

»Radove na sjevernom kolniku smo izveli od 19. do 21. kolovoza, to je bila jedna kraća dionica, negdje oko 300 metara, na koju smo utrošili oko 650 tisuća kuna. Već u 19,00 sati počinjemo s radovima na južnom kolniku dužine 800 metara. Prometnu regulaciju smo osmislili na način da promet neće u potpunosti biti prekinut, a radovi će se bez smetnje moći obavljati. Dionica na južnom kolniku trebala bi biti gotova u roku od pet dana«, rekao je voditelj podružnice Zagrebačke ceste Ante Todorić, najavivši za 23. rujna početak radova na Aveniji Marina Držića, na djelu kod Mosta slobode.

»Još ova dva tjedna prije početka školske godine moramo iskoristiti za popravak što više prometnica u gradu«, istaknuo je gradonačelnik Bandić uz ispriku i molbu za strpljenje sugrađanima. »Nismo mogli sve napraviti u ovih mjesec i pol jer ima dosta prometne infrastrukture koja je u lošem stanju i do proljeća te prometnice ne bi mogle izdržati«, dodao je gradonačelnik. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)