Od danas se naplaćuje PDV na sve pošiljke iz trećih zemalja

Od danas se naplaćuje PDV na sve pošiljke iz trećih zemalja

U primjeni novi sustav carinjenja pošiljaka

S 1. srpnja stupila su na snagu nova pravila oporezivanja poštanskih pošiljaka iz trećih zemalja koje sadrže robu. Na temelju odredba Direktiva Vijeća EU-a ukida se porezna olakšica pri uvozu pošiljaka iz trećih zemalja vrijednosti do 22 eura (160 kuna) koje su kupljene u e-trgovinama.

PDV će se naplaćivati na sve pošiljke s robom koje od 1. srpnja pristignu u Hrvatsku, bez obzira na datum kupnje.

»Pošiljke koje ovih dana iz inozemstva stižu u prostorije Novog sortirnog centra ubrzano se pripremaju za dostavu i otpremaju na adrese korisnika. Unatoč velikim količinama pošiljaka koje svakog dana pristižu u Novi sortirni centar, zastoja nema, a pošiljke se u sortirnici minimalno zadržavaju«, priopćeno je iz Hrvatske pošte.

S obzirom na to da će sve pošiljke s robom koje pristižu iz trećih zemalja morati proći kontrolni pregled iz HP-a poručuju da su uveli nove procese obrade, naplate i isporuke pošiljaka. Kontrolni pregled pošiljaka iz trećih zemalja koje sadrže robu vrijednosti do 150 eura iznosi 18,50 kuna, a za robu vrijednosti od 150 do 1000 eura iznosi 37,00 kuna. Navode kako su iznosi naknada formirani su na temelju dodatnih troškova koji podrazumijevaju loženiju operativnu kontrolu koju obavljaju radnici Hrvatske pošte. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni