Od Bandića zatražili parcelu za gradnju Bosanskohercegovačkoga kulturnog doma

Od Bandića zatražili parcelu za gradnju Bosanskohercegovačkoga kulturnog doma

(Harun Omerbašić)

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić su u srijedu se sastao s dvadesetak predstavnika bošnjačkih asocijacija koje su predvodili Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica u Hrvatskome saboru, Bermin Meškić, član Savjeta nacionalnih manjina u Vladi RH i Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

U izjavi za medije Harun Omerbašić je nakon sastanka izjavio kako su s gradonačelnikom razgovarali o aktualnim temama, s posebnim osvrtom na uređenje sportskog igrališta NK Nur Zagreb te na zahtjev da Grad odredi parcelu za izgradnju Bosanskohercegovačkoga kulturnog doma.

»Ta bi kuća predstavljala sve bogatstvo kulture i tradicije BiH te svih nacionalnosti i vjeroispovijesti. Naime, poznato je da je Zagreb grad multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti koji zaslužuje takvu kuću«, rekao je i napomenuo da je ovo prvi sastanak na kojem su se okupile sve registrirane udruge bošnjačkog predznaka u Zagrebu.

Ervin Jahić, predsjednik Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske – Preporod je zahvalio gradonačelniku na naporu koje ulaže u boljitak Zagreba te ostalim gradskim službama što imaju razumijevanja za potrebe nacionalnih manjina. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni