Od 16. prosinca zatvoren rotor: Radovi dovode do niza preusmjeravanja prometa i privremenih linija ZET-a

Od 16. prosinca zatvoren rotor: Radovi dovode do niza preusmjeravanja prometa i privremenih linija ZET-a

Promet rotorom Remetincu u potpunosti se obustavlja u nedjelju, 16. prosinca 2018. u 9,00 sati, potvrđeno je danas iz Gradske uprave.

Budući radovi na rekonstrukciji raskrižja Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Remetinečka cesta (rotora) zahtijevaju potpunu obustavu prometa, izvode se privremene prometnice na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu kako bi se ta velika količina prometa (dnevno oko 100.000 vozila) propustila na siguran i održiv način, poručuju iz Gradske uprave.

Kako preko rotora prometuje 19 autobusnih linija i tramvaji napravljena je i posebna regulacija javnog prijevoza u zoni radova koji će, prema najavama, trajati do siječnja 2020. godine.

Glavno ograničenje područja privremene regulacije prometa je profil željezničkog nadvožnjaka na Aveniji Dubrovnik (istočno od rotora) pa će promet biti dozvoljen samo vozilima do 5 tona ukupne mase i visine do 3,50 m te autobusima ZET-a.

Detaljne informacije o preusmjeravanjima lokalnog i tranzitnog prometa te promjene na linijama javnog gradskog prijevoznika dostupne su niže na poveznicama.

Detaljan opis regulacije prometa

ZET-organizacija javnog prijevoza putnika

Karta

(ZG-m)