Od 15. veljače radit će fitness centri, casina, škole za strane jezike…

Od 15. veljače radit će fitness centri, casina, škole za strane jezike…

Poduzetnicima osigurana potpora za sanaciju šteta od potresa

(Foto: Vlada RH)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je danas najavio je da zbog povoljne epidemiološke situacije od idućeg tjedna, odnosno s 15. veljače dolazi do popuštanja mjera.

Naglasio je da se ugostiteljima koji pružaju uslugu pripreme i usluživanja jela, pića, napitaka i slastica omogućava prodavanje po konceptu tzv. kave za van. Nadalje, omogućava se otvaranje teretana i fitness centara. Za djecu se omogućava nastava u školama stranih jezika i radionicama. Uz poštivanje epidemioloških mjera omogućava se otvaranje kladionica, automat klubova i casina.

Vlada je na otvorenom dijelu sjednice u četvrtak usvojila Prijedlog odluke o donošenju Programa o dodjeli potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnost prerade drva i proizvodnje namještaja na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Na potresom pogođenom području djelatnost prerade drva i proizvodnje namještaja obavlja približno 159 mikro, malih, srednjih i velikih poduzetnika koji zapošljavaju 2400 ljudi.

Jedan dio tih poduzetnika je pretrpio štetu na proizvodnim kapacitetima u kojima je došlo do smanjenja ili privremene obustave proizvodnje.

„Programom koji predlažemo uređuje se dodjela sredstava mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima sa svrhom sanacije štete radi obavljanja nastavka gospodarske djelatnosti”, pojasnila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Dodala je da su sredstva za provedbu programa od 10 milijuna kuna osigurana u državnom proračunu

Intenzitet potpore je do 100 % prihvatljivog troška uz najviši iznos po jednom poduzetniku od 1,4 milijuna kuna.

 Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni