Od 15. veljače manje cijene pogrebnih usluga

Od 15. veljače manje cijene pogrebnih usluga

S ciljem smanjenja financijskog opterećenja obiteljima preminulih, prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjit će se do daljnjeg za prosječno 20 %, odnosno oko 600 do 800 kuna

Na današnjem radnom sastanku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i predstavnicima Udruge pogrebnika koju je predvodio njen predsjednik Ratko Medenec dogovoreno je smanjenje cijena usluga Gradskih groblja. Novi će cjenik stupiti na snagu 15. veljače 2021. godine.

Cijene komunalnih usluga Gradskih groblja poskupjele su u rujnu 2019. Iz Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga napominju kako se cjenik nije mijenjao više od 12 godina te je postojala poslovna opravdanost povećanja cijena kako bi komunalne usluge ostale financijske održive.

Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti COVID-19, a također i razornim potresima u 2020. godini, pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja.

S ciljem smanjenja financijskog opterećenja obiteljima preminulih, prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija tako će se do daljnjeg smanjiti za u prosjeku 20 %, odnosno od 600 do 800 kuna po ispraćaju.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, v.d. voditelja podružnice Gradska groblja Roko Gruja te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić. Ispred Udruge pogrebnika na sastanku su bili: predsjednik udruge Medenec te predsjednik i potpredsjednik Upravnog odbora Udruge pogrebnika Dalibor Božan i Zoran Žic. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni