Obustavljeni radovi na Muzeju za umjetnost i obrt

Obustavljeni radovi na Muzeju za umjetnost i obrt

Nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivica Lovrić priopćio je da je građevinska inspekcija zbog utvrđenih nepravilnosti na radilištu u četvrtak, 18. svibnja obustavila radove na obnovi Muzeja za umjetnost i obrt.

»Time je de facto potvrđeno da je zbog nestručnosti, nekompetentnosti te potpunog nedostatka organizacije od strane Grada nepovratno oštećena zgrada koja je neprocjenjiva kulturna baština te samo pukom srećom nisu izgubljeni ljudski životi«, istaknuo je Lovrić.

»Relativizirajuće izjave gradonačelnika i njegova zamjenika neposredno nakon urušavanja su ono što je najporaznije. Čelni ljudi Grada nisu se osjetili nimalo odgovornim za obnovu i sigurnost objekata kojima je Grad Zagreb korisnik ili vlasnik, nego su nam štoviše čak poručili da se pripremimo na još niz ovakvih nemilih događaja«, dodao je.

»Nakon što je i ovlašteno tijelo potvrdilo da se ovakve stvari ne smiju događati te da se njih mora prevenirati kako bi se zaštitilo ljudske živote i imovinu, krajnje je vrijeme da svi kažemo našem gradonačelniku i njegovim zamjenicima dosta! Dosta obmana, spinova i prebacivanja krivnje na druge, uključujući i višu silu«, poručio je Lovrić.

Podsjećamo, početkom svibnja urušio se 25 metara visok vijenac koji drži krovište Muzeja za umjetnost i obrt. Vijenac je pao na skelu koja se potom srušila na tlo, pri čemu srećom nitko nije stradao.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni