Obrtnici prikupili više od 1000 potpisa za spas Tržnice Borongaj

Obrtnici prikupili više od 1000 potpisa za spas Tržnice Borongaj

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Davor Bernardić u ponedjeljak je osudio zatvaranje Tržnice Borongaj na kojoj radi više od 70 obrtnika i malih poduzetnika. Bernardić je ukazao da je Tržnica Borongaj zatovrena bez obrazloženja: »Neprihvatljivo je da se ove ljude, koji već 20 godina žive od svog rada na ovoj tržnici, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s lokacije koja je tradicionalna u Zagrebu. Ako pribrojimo njihove članove obitelji, oko tisuću građana Zagreba živi od ove tržnice«.

Obrtnici su tom prigodom Bernardiću predali prikupljene potpise protiv zatvaranja tržnice. »Imamo peticiju za ostanak Tržnice Borongaj s više od 1000 potpisa. Moramo napraviti sve što možemo da im pomognemo da ovdje ostanu te da se tržnica uredi, da se objekt natkrije kako je obećavano posljednjih desetak godina, ali ne samo ova, nego i ostale tržnice u Zagrebu«, rekao je Bernardić.

Na pitanje hoće li pokrenuti to pitanje na sjednici Skupštine, Bernardić je izjavio: »Apsolutno, to je naša obveza i odgovornost, ove ljude se ne smije nigdje tjerati, ne smije ih se napuštati. Grad ne smije ovako funkcionirati, da netko na `halo´ može riješiti sve, pa i parking, a da praktično tisuću ljudi preko noće bude uklonjeno bez obrazloženja, to nije grad jednakih šansi!« (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni