Obrađena većina zahtjeva za legalizacijom bespravne gradnje

Obrađena većina zahtjeva za legalizacijom bespravne gradnje

Ukupno je predano nešto više od 92 tisuće zahtjeva od kojih je preko 60 % s pravomoćnim rješenjima

U društvu s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je rano jutros gradske prostore za legalizaciju bespravne gradnje koji su smješteni u upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma.

»Grad Zagreb i djelatnici ovog ureda rade odlično. Ukupno je predano nešto više od 92 tisuće zahtjeva od kojih je preko 60 % s pravomoćnim rješenjima«, ocijenila je nakon obilaska ministrica Mrak Taritaš dodavši da je Grad Zagreb povukao veliki dio posla s državne razine.

»Ovaj Zakon sam sanjao od 2000.«, rekao je gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši ministrici na partnerskom odnosu s Gradom te naglasio da je ovo pravi način kako ljudima vratiti dostojanstvo legalizirajući im krov nad glavom. Podsjetio je i na to da je Grad Zagreb nakon izbora 2013, smanjio iznos komunalnog doprinosa za dva i pol puta čime je ljudima olakšao ozakonjenje stambenog prostora.

»Donošenjem ovog Zakona, u Zagrebu je zaposleno 200-tinjak ljudi, što je bitna činjenica u ovo krizno recesijsko vrijeme«, zaključio je na kraju gradonačelnik Bandić uz napomenu da će do kraja godine, nastojati riješiti sve predmete.

S obilaska je upućen još jedan apel građanima da upotpune dokumentaciju jer će tako ubrzati postupak i jednostavnije proći cijelu proceduru. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni