Oborine skrivile eksploziju kod Westina?

Oborine skrivile eksploziju kod Westina?

Premda se uzrok puknuća još utvrđuje, pretpostavlja se da ga je izazvalo izlijevanje velike količine hladnih oborinskih voda s kolnika na vrelovodnu cijev visoke temperature

Na samom ulazu u parkiralište hotela Westin danas je u 6.30 sati eksplodirala vrelovodna cijev pri čemu, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Iz policije je priopćeno da su odmah po dojavi građana na teren izašli djelatnici HEP Toplinarstva te da su u eksploziji oštećeni autobus i osobni automobil. Oštećena su i stakla na obližnjem casinu.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je puknuta cijev u Ulici Izidora Kršnjavog opskrbljivala samo taj hotel. Promet se tom ulicom odvijao normalno. Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba imala je pak više intervencija zbog uklanjanja drveća i granja s prometnica.

U HEP-u istražuju razloge i okolnosti puknuća cijevi. Poručuju da se opskrba toplinskom energijom ostalih potrošača u Zagrebu odvija kontinuirano i bez poteškoća. HEP-ovci su odmah po dojavi obustavili isporuku za hotel te pristupili hitnoj sanaciji cijevi.

Premda se uzrok puknuća još utvrđuje, pretpostavlja se da ga je izazvalo izlijevanje velike količine hladnih oborinskih voda s kolnika na vrelovodnu cijev visoke temperature, pri čemu je došlo do naglog pothlađivanja čelika. (ZG-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni