“Obnovljeno” Strossmayerovo šetalište vapi za obnovom

“Obnovljeno” Strossmayerovo šetalište vapi za obnovom

Dugo očekivana obnove dijela Strossmayerovog šetališta nije napravljena dovoljno kvalitetno pa ono već zahtijeva popravke ili bolje rečeno – kompletnu obnovu. Naime, na šetalištu je krajem 2017. godine ugrađena nova kanalizacija, na potezu od kule Lotrščak do Mesničke ulice, ukupne dužine 284 m, promjera 30 cm. Usput su nanovo presložene granitne kocke.

No već tijekom ljeta 2018. izvedba je pokazala slabosti; ploha je otpočetka bila neravna, a mnoge su se kocke razdvojile nedugo nakon postavljanja pa su se na šetalištu opet pojavile izbočine i udubljenja i neugledne, za šetače opasne rupe. O stanju šetališta već smo i ranije pisali:  https://zg-magazin.com.hr/strossmayerovo-setaliste-rupa-do-rupe/

Obnova ili običan “fušeraj”, kako bi rekli Zagrepčanci?

Iz Gradske uprave doznajemo kako je radove izvodila zagrebačka tvrtka tvrtka NEVING d.o.o., a za njihove radove Grad je platio 554.327,50 kuna s PDV-om. Ne specificiraju koliko je od toga potrošeno na samo šetalište.

Kvalitetu radova na izvedbi kanalizacije ne možemo ocijeniti, ali mišljenja smo da Strossmayerovo šetalište kao put do ponajvećih zagrebačkih turističkih atrakcija i znamenitosti, ali koje je i samo turistička znamenitost, zaslužuje bolje. I to ne samo zbog mnogobrojnih turisti, već i građana ovoga grada.

(B. J.)